Institut za filozofiju
Ulica grada Vukovara 54, Zagreb

Na temelju čl. 40 Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti  (NN 119/2022), čl. 37 Statuta Instituta za filozofiju i odluke Znanstvenog vijeća Instituta za filozofiju od 11. rujna 2024. godine Institut za filozofiju raspisuje

NATJEČAJ

za izbor na:

  • slobodno znanstveno radno mjesto znanstvene suradnice / znanstvenog suradnika u području humanističkih znanosti, polje filozofija, grana povijest filozofije u Odsjeku za povijest filozofije Instituta za filozofiju za rad na temama iz rane novovjekovne filozofije ili iz klasičnog njemačkog idealizma i filozofije druge polovice 19. stoljeća. Rad se odvija na jednom od projekata Instituta za filozofiju – 1 izvršiteljica/izvršitelj na neodređeno vrijeme, s obvezom provođenja reizbora ili izbora na više radno mjesto.

Uvjeti: pristupnica/pristupnik na znanstveno radno mjesto mora ispuniti opće uvjete propisane Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22) te dodatne kriterije za izbor na znanstvena radna mjesta propisane Pravilnikom o dodatnim kriterijima za izbor na znanstvena radna mjesta u Institutu za filozofiju objavljenim na mrežnim stranicama Instituta za filozofiju.(https://www.ifzg.hr/dokumenti1/pravilnik_o_dodatnim_kriterijima_za_znanstvena_radna_mjesta/)

Uz pisanu prijavu na natječaj za znanstveno radno mjesto znanstvene suradnice / znanstvenog suradnika potrebno je priložiti:

  • životopis s opisom dosadašnjeg znanstvenog rada,
  • popis objavljenih znanstvenih radova,
  • dokaz o akademskom stupnju doktora znanosti,
  • dokaz o ispunjavanju Nacionalnih sveučilišnih, znanstvenih i umjetničkih kriterija za izbor na radno mjesto,
  • dokaz o ispunjavanju dodatnih kriterija za izbor na znanstvena radna mjesta u Institutu,
  • najmanje tri znanstvena rada objavljena ili prihvaćena za objavljivanje u proteklih pet godina,
  • motivacijsko pismo i
  • petogodišnji plan rada koji uključuje i plan istraživanja hrvatske filozofije.

Sve pristupnice/pristupnici koji uđu u uži izbor bit će pozvane/pozvani na razgovor sa stručnim povjerenstvom i imaju obvezu pred Znanstvenim vijećem Instituta za filozofiju održati polusatno izlaganje na temu povezanu s tekućim istraživanjem kao i prezentirati svoj radni plan za predviđeno razdoblje.
Radni odnos se zasniva uz probni rad u trajanju od 6 mjeseci.
U skladu s čl. 13. st. 2. Zakona o ravnopravnosti spolova, na natječaj se pod ravnopravnim uvjetima mogu javiti osobe obaju spolova.
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje toga prava, dužni su uz prijavu na javni natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i dokaze za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
Natječajni dokumenti prilažu se u elektroničkom obliku.
Prijave na natječaj podnose se u roku od 30 dana od objave na adresu: tajnistvo@ifzg.hr, s naznakom: »Za natječaj za radno mjesto znanstvenog suradnika«.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja pristupnici će biti obaviješteni putem mrežnih stranica Instituta u zakonskom roku.
Natječaj se provodi sukladno odredbama Pravilnika o javnim natječajima: https://www.ifzg.hr/dokumenti1/pravilnik_o_provedbi_javnih_natjecaja/

Institut za filozofiju
Ravnatelj, dr. sc. Luka Boršić

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 114/2024 od 4.10.2024.